perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mineraalimeikkipuuterin käytöstä ja levityksestä osa II

Jatketaanpas sitten mineraalimeikkipuuterin ja sen levityksen parissa. Tässä postauksessa suurennuslasin alla kabukit ja kabukimaiset kasvosiveltimet.

Valitsen siveltimen mineraalimeikkipuuterin levitykseen yleensä sen mukaan mitä puuterilta haluan. Kun haluan tehdä meikkipohjan pelkästään mineraalimeikkipuuterilla ja haluan siitä mahdollisimman peittävän tai se pitäisi saada tehtyä nopeasti, niin käytän tiheää, melko jäykkää kabukia tai tasapäistä kabukia. Tasapäisellä kabukilla saa mielestäni kaikista peittävimmän lopputuloksen aikaan. Mikä ei tietenkään aina tarkoita luonnollisimman näköistä meikkipohjaa.Duroyn Unelma-siveltimen sain Tyttö ilman helmikorvakorua-blogin Sonian järkkäämiltä kaunesbloggaajien blogitreffeiltä, EM:n siveltimen olen ostanut itse jokunen vuosi sitten. Hämmentävän samannäköiset siveltimet ja käteenkin ne tuntuvat melko samanlaisilta. Molemmissa on synteettiset karvat. Flat Top Brush on aavistuksen pehmeämpi mikä saattaa ehkä johtua siitä, että se ei ole ihan yhtä tiivis kuin Unelma. Koska Unelma on tiiviimpi, se vaikuttaa jämäkämmältä eikä ole yhtä joustavan tuntuinen. Unelma on silti erittäin pehmeä sekin. Unelmalla olen kokeillut levittää myös nestemäisiä meikkipohjia ja se toimii siinäkin varsin hyvin, EM:n siveltimellä olen levittänyt vain mineraalimeikkipuutereita.

Oletan tasapäisen kabukin tekevän peittävämpää jälkeä ja myös nopeammin juurikin tasapäisyyden johdosta, mitään sen tieteellisempää dokumenttia minulla ei tosin ole oletukseni tueksi tarjota. Tasapäinen kabuki tuntuisi ottavan enemmän puuteria kerralla ja myös luovuttavan sitä enemmän ja nopeammin, toisin sanoen puuteria tulee enemmän pienelle alueelle kerralla kuin pyöreäpäisellä siveltimellä levitettäessä, jolloin puuteri kulkeutuu iholle "hitaammin" ja kevyemmällä sekä tasaisemmalla kerta-annostuksella.


Kuvassa vasemmalla olevan siveltimen ostopaikkaa en enää muista eikä sillä ole varsinaisesti merkkiä, sivellinosassa lukee ainoastaan siveltimen numero ja käyttötarkoitus; C108 Flat Bronzer. Sen harjakset ovat kaiketi jotain elukan karvaa ja se ei laadullisesti ole mikään überlaadukas ja pidempään iholla pyöritellessä se tuntuu hieman karheahkolta. Käytänkin sitä ainoastaan primer-puuterien levitykseen koska niitä ei tarvitse varsinaisesti buffata ihoon ja levitys käy muutenkin nopeasti.

Coastal Scentsin sivellin on myös ihanan pehmeä ja sen karvat ovat synteettiset. Jos tykkää pidemmästä varresta niin se on varsin varteenotettava vaihtoehto tasapäiseksi kabukiksi. Tätä en ole kokeillut nestemäisten tai voidemaisten meikkipohjien levitykseen, olettaisin sen olevan ihan toimiva sivellin siihenkin. Tuntumaltaan se muistuttaa paljon Everyday Mineralsin Flat Top Brushia ja on tiiviydeltään samaa luokkaa.

Myös ecotoolsilla on tasapäinen sivellin ja se kulkee tunnisteella 1290 bambu-viimeistelysivellin. Sen harjakset ovat lyhyehköt, synteettiset ja pehmeät. Varsi on suht pitkä.


Verrattuna esim. Everyday Mineralsin kabukiin sen harjakset ovat lyhyemmät ja se ei ole yhtä jämäkän tuntuinen, mutta toisaalta se tuntuu täsmällisemmältä pienemmän ympärysmittansa takia. Pehmeydeltään ja miellyttävyydeltään se on samaa luokkaa. Siveltimieni runsaasta määrästä johtuen tämäkin mainio sivellin on jäänyt vähän turhaan paitsioon.Aloittaessani mineraalimeikkipuuterin käytön suosikkisiveltimeksi nousi Lily Lolon varrellinen kabuki, jota ei valitettavasti enää taida olla myynnissä. Niitä hankin aikoinani kaksi (alla olevassa kuvassa vasemman reunan valkovartinen sivellin). Everyday Mineralsilla näyttäisi olevan hyvin saman näköinen kabuki valikoimissaan (Long Handled Kabuki).


Verrattuna Unelmaan ja EM:n siveltimeen Lily Lolon kabuki  on pyöreäpäinen ja sen synteettiset harjakset ovat pidemmät. Tiiviydeltään se on enemmän samaa luokkaa kuin EM:n sivellin. Erinomainen mineraalimeikkipuuterin levitykseen. Pyöreäpäiseen siveltimeen puuteria pakkautuu enemmän sen "sisälle" kuin tasapäiseen siveltimeen ja puuteri myös kulkeutuu iholle hitaammin ja vähemmän kerrallaan.

Tällaisella siveltimellä meikkipohjan pystyy rakentamaan pikkuhiljaa ja tarkasti juuri niin vähän tai paljon peittäväksi kuin haluaa. Se ei ole ihan yhtä nopeasti peittävää jälkeä tekevä kuin tasapäinen sivellin ja pohjaa joutuu työstämään enemmän ja pidempään, varsinkin jos haluaa peittävän lopputuloksen. Toisaalta se mahdollistaa myös huolellisemman jäljen ja vaikka puuteria kerrostaisi runsaamminkin niin mielestäni jälki ei ole ihan yhtä "pakkelinen" kuin mitä tasapäisellä kabukilla helpohkosti voi saada aikaan.

Valitsen pyöreäpäisen kabukin yleensä aina silloin, kun haluan tehdä mahdollisimman luonnollisen meikkipohjan pelkkää mineraalimeikkipuuteria käyttäen. Mielestäni pyöristetyllä kabukilla saa aikaan kaikista luonnollisimman meikkipohjan. Pyöreäpäistä kabukia käytän myös silloin, kun lisään mineraalimeikkipuuteria jonkun muun meikkipohjan päälle, varsinkin jos haluan käyttää sitä "lisämeikkipohjana", en niinkään pelkkänä kiinnittävänä ja tasoittavana puuterina meikkivoiteen päällä.


Uusin ihastukseni pyöreäpäisistä kabukeista on MSchicin synteettinen ja ihanasti pinkki Long Kabuki Brush. Se on pehmeä ja melko tiivis ja verrattuna Lily Lolon kabukiin sen harjakset ovat lyhyemmät. Se on ominaisuuksiltaan tavallaan tasapäisen ja pyöreäpäisen kabukin välimaastosta ja tekee mielestäni aavistuksen peittävämpää jälkeä kuin esimerkiksi Lily Lolon kabuki. Minulla on myös Coastal Scentsiltä lähes identtinen mutta hieman suurempi sivellin, joka käytännössä on yhtä toimiva ja ihanan pehmeä (se sattui kuvausten aikana olemaan jossain poissa silmistä = poissa mielestä ;-) ).


Yllä olevassa kuvassa MSchicin siveltimen kaverina Real Techniques'in kaksi kasvosivellintä, vasemmalla expert face brush ja keskellä buffing brush. Ensin mainittu on tarkoitettu lähinnä voidemaisten ja nestemäisten meikkipohjien kanssa käytettäväksi mutta se toimii kohtuullisen hyvin myös mineraalimeikkipuuterin kanssa ja buffing brush on tarkoitettu juurikin puuterimaisten meikkipohjien kanssa käytettäväksi. Buffing brush on jäänyt minulla melko vähäiselle käytölle mutta lähinnä vain sen takia, että tuo vaaleanpunainen ihanuus on osunut useammin käteen, käytännössä buffing brush toimii varsin hyvin mineraalimeikkipuuterin levitykseen. Buffing brush on ecotoolsin Bambu-viimeistelysiveltimen kanssa kokonsa ja tarkkuutensa puolesta melko saman oloinen sivellin, mutta tosiaan pyöreäpäinen.


Expert face brush on muodoltaan litteähkö ja sen harjakset ovat suht lyhyet. Se tekee siveltimestä melko jämäkän ja näin ollen se saattaa joissakin tapauksissa ottaa vähän turhankin tiiviisti kontaktia kasvojen kanssa. Jos iholla on paljon peitettävää ja käyttää nestemäistä/voidemaista peiteainetta meikkipuuterin alla niin efb saattaa olla turhan jämäkkä ja vain pyyhkiä peiteaineet mennessään. Myös kuivalle iholle se on mielestäni turhan "kova" sivellin puuterimaisten tuotteiden levitykseen. Expert face brush onkin mielestäni ehkä enemmän paikallaan nestemäisten ja voidemaisten pohjien kanssa, niin kuin sitä suositellaankin käytettävän, vaikka puuterimaistenkin pohjien kanssa se toimii.Mineraalimeikkipuuterin levitykseen käytettävän siveltimen ei aina tarvitse virallisesti kulkea kabukin nimellä, se voi olla mikä tahansa melko tiheä ja melko tiivis, suht jäykkä sivellin. Sen ei tarvitse välttämättä olla edes kasvosivellin, periaatteessa mikä tahansa itselle ja omille kasvoille sopiva sivellin käy. Itse ihastuin jossain vaiheessa Ecotoolsin Domed Bronzer Brush-siveltimeen (1229 Bambu-aurinkopuuterisivellin) joka on virallisesti tarkoitettu bronzerin levittämiseen, mutta toimii erinomaisen hyvin myös mineraalimeikkipuuterin pyörittelyyn ja on varsin kabukimainen sivellin mielestäni.


Sen synteettiset harjakset ovat lyhyemmät kuin esim. Lily Lolon kabukissa, sitä kuvailee melko hyvin kuvaus "töpö" verrattuna LL:n siveltimeen. Se on tarpeeksi tiivis mutta ei niin tiivis, etteikö harjaksilla olisi liikkumavaraa ja joustavuutta lyhyemmästä karvanpituudesta huolimatta, se ei siis "töpöydestään" huolimatta ole lainkaan "tönkkö". Sivellin on pehmeä ja se istuu paksun vartensa ansiosta varsin jämäkästi käteen. Olen kirjoittanut siitä oman postauksensa jossa esittelen myös Ecotoolsin matkakabukia (joka ei esiinny tässä postauksessa).

Huh, asiaa tuntuisi olevan loputtomasti (ja noita siveltimiä! ;-) ) mutta taidan nyt julkaista tämän osion, muuten en saa tätä sarjaa ikinä valmiiksi. :-D Tässä vielä linkki osaan I.

2 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoista luettavaa, olen miettinyt itselleni uutta sivellintä aurinkopuuterin levitykseen ja taidankin etsiä tuon Ecotoolsin käsiini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä sivellin. Isohan se on koska varsi on varsin jämäkkä ja tilaahan se vie, mutta toisaalta sitä pystyy kätevästi pitämään esim. pöydällä pystyssä ihan itsekseenkin. Puolensa ja puolensa. ;-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.