tiistai 17. tammikuuta 2012

Mineraalimeikit: Mineralissima

(There is a short summary in English at the end of this post)

Tämä on ollut työn alla jo varmaan puoli vuotta. Mineralissimaan törmäsin ensimmäisen kerran yli vuosi siten ja innostuin tilaamaan heiltä näytteitä. Tarkoitus oli kirjoitella kokemuksista jo tuolloin mutta jotenkin se jäi. Viime syksynä he etsivät kiinnostuneita bloggaajia testaamaan tuotteitaan ja ilmoitin olevani kinnostunut. Sainkin testiin muutaman näytekokoisen tuotteen. Testasin tuotteita jo viime syksynä ja otin kuvat mutta kuvien käsittelyyn menikin sitten luvattoman pitkä aika ja kaiken lisäksi hukkasin saamani näytteet. :-O

Eipä sillä muuten väliä mutta en enää muista mitä tuotteita sain (tai siis lähinnä niiden sävyjä) ja harmitti julkaista kuvia ilman tietoa siitä mitä kuvissa on. Kuvittelin löytäväni näytekuoren mutta se on edelleen hukan teillä. Mikä on taas kerran uskomaton suoritus minulta, miten voikin olla mahdollista hukata jotakin mukamas jäljettömiin....

No niin, sitten itse asiaan. Sain kaksi näytettä meikkipuuterista ja peiteväristä, kaksi eri sävyistä poskipunaa, bronzerin ja viimeistelypuuterin (muistaakseni ne menivät näin). Ikävä kyllä en muista mikä on mitäkin näissä alla olevissa kuvissa (paitsi noista poskipunista olen ihan varma). Pahoitteluni. Jos joskus löydän sen näytekuoren niin editoin tiedot tekstiin.


Kuva otettu ulkona ilman salamaa/Outside, without a flash:

Kuva otettu sisällä salaman kanssa/Inside with a flash:

Alarivin vasemmassa reunassa on bronzer mutta en millään muista noita muita. Siinä on kuitenkin kaksi meikkipuuteria (muistaakseni sävyt 1.2 Neutral Light ja 2.0 Medium Light) ja kaksi peiteväriä Almond ja Blonde. Tuota yhtä en muista mikä se mahtaa olla.Lisäksi sain neljä luomivärinäytettä:

Tässä kuvat meikittömistä kasvoista ja valmiista, Mineralissiman tuotteilla meikatuista kasvoista (huulipuna on muistaakseni Wet'n Wildin)/Without make up and make up done with Mineralissima products (the lipstick might be from Wet'n Wild):


En muista käytinkö meikkipuuterina vain toista vai molempia sävyjä, veikkaan käyttäneeni molempia sekoituksena. Mitään muita peitetuotteita en ole käyttänyt kuin Mineralissiman peiteväejä ja meikkipuutereita.

Olin aluksi vähän epäileväinen luomivärien suhteen mutta loppujen lopuksi tykästyin meikkiin kovasti. Luomivärit eivät olleet kaikki saman laatuisia kuten kuvistakin näkee. Suosikikseni nousi yllättäen sävyistä lämpimin eli Aphrodite. Se oli aivan ihanan pigmenttinen ja pehmeä. Käytin silmämeikissä kaikkia neljää sävyä. Luomen sisänurkassa on Royal, keskellä liikkuvaa luomea on Aphrodite, luomen ulkonurkassa on Atlantis ja luomivaossa varjostuksena Whisper.

Tässä vielä parempaa kuvaa silmämeikistä, ensimmäinen ja viimeinen luonnonvalossa, keskimmäinen sähkövalossa./First and last picture taken in natural light, the middle one in electric light.Olin kovin tyytyväinen näihin tuotteisiin. Meikkipuuterit eivät muistaakseni kumpikaan olleet ihan justiinsa sopivan sävyisiä yksinään minkä takia sekoittelin niistä sopivamman. Näin tein muistaakseni myös ensimmäisellä kerralla Mineralissimaa kokeillessani. Poskipunista tykkäsin Blush-sävystä enemmän, se sopii viileään väritykseeni paremmin.

Meikkipuuterin ja peitevärin peittävyys on hyvä. Pysyvyys on mielestäni samaa luokkaa kuin muillakin mineraalipuutereilla eli hyvä (minullahan on siis ongelmainen sekaiho) ja tuotteet levittyvät tasaisesti, vaivattomasti ja jättävät luonnollisen näköisen lopputuloksen.

Tässä vielä kaksi kuvaa sieltä yli vuoden takaa kun kasvojeni iho oli melkoisen huonossa kunnossa. Sanoisin, että Mineralissiman peittotehot ovat melko hyvät ja lopputulos siisti eikä liian pakkelimainen. Täydellistä peittoahan se ei tokikaan anna mutta varmasti yhdistettynä järeämpiin aseisiin myös näillä mineraalimeikkituotteilla saa varmasti lähes täydellisen peittävää jälkeä aikaan. Kuvakulmat harmillisesti erit mutta ei anneta sen häiritä...


Voin kyllä suositella kokeilemaan Mineralissiman tuotteita, heiltä saa tilattua näytekokoja eli kokeileminen sujuu näppärästi. Firma on hollantilainen mutta nettisivuja voi selata suomeksi ja heiltä saa myös suomenkielistä asiakaspalvelua. Heiltä löytyy myös huulikiiltoja, ripsiväri ja rajauskynä, kaikki mineraalimeikkejä. Noita jälkimmäisiä en ole kokeillut enkä osaa niistä siis sanoa mitään.

Mineralissima on mielestäni hyvä mineraalimeikkisarja. Se ei erityisesti kohoa muiden yläpuolelle mutta ei ole myöskään huonompi kuin muut kokeilemani mineraalimeikit. Se on ehkä tunnultaan jotenkin 'meikkivoidemaisempi' kuin Lily Lolo (mutta ei siis missään tapauksessa tunnu meikkivoiteelta, kyllä se on selkeästi meikkipuuteri), ei niin kuivan tuntuinen kuin Meow. Everyday Minerals, The All Natural Face, Sassy, Pure Lux, Pure Cosmetics, buff'd, Essentia Naturale, aika lailla samaltahan nuo kaikki tuntuvat eikä Mineralissima noista erotu sen suuremmin kumpaankaan suuntaan.

Mineralissima on antanut minulle erittäin positiivisen kuvan itsestään. Toimitus on nopeaa, asiakaspalvelu ystävällistä ja he ovat lisäksi halukkaita palvelemaan. Kaiken kaikkiaan siis ihan positiivinen tuttavuus.


I got some samples for free for evaluation from Mineralissima. I had tried their products before but it had been over a year ago. I actually got these samples last autumn but it has taken some time to get this review done. And unfortunately I have forgotten what I have in my pictures and I can't check them out because I've managed to misplace my sample envelope. Sorry about those lousy uninformative piccies!

I likes the products quite a lot. Neither of the foundations were an exact match for me but I just mixed them. I liked the blush colour Blush more than Flirt, it suits my cool tones better. The eyeshadows were lovely, I especially liked Aphrodite.

Coverage was good and the products were easy and pleasant to apply. I have nothing bad to say about these products. The foundation is pretty similar to any other mineral foundation, this isn't better or worse. I do like their customer service, their delivery is quick and they are eager to help and serve. Their image is very, very positive to me.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa todella laadukkaalta merkiltä. Kiva kun jaoit kokemuksia! :) Mulla on ollut Lili Lolon pohja käytössä ja olen kiinnostunut muistakin mineraalimeikeistä

  VastaaPoista
 2. Juu, Mineralissima on oikein kiva merkki. Tosin minusta on kauhean vaikeaa laittaa mineraalimeikkejä mihinkään järjestykseen kun ne kaikki on kuitenkin niin samanlaisia. Eroja ei juurikaan ole, ei ainakaan sellaisia mitä olisi helppo eritellä ja nostaa esille. Aika pitkälle mutulla saa mennä ja valita sitten joukosta sen perusteella ne itseään eniten miellyttävät.

  VastaaPoista
 3. Mineralissimaa saa nykyisin tilattua myös Pienestä Tuoksukaupasta.

  Tykkään itse oikeastaan kovasti, mutta mikään sävy ei matsaa yksinään eli pitää sekoitella.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  päädyin blogiisi kun etsiskelin tietoa mineraalimeikkipohjista, ja erityisesti tästä Mineralissimasta.

  Minulla ei ollut aiempaa kokemusta mineraalimeikeistä, joten piti vähän aikaa selailla ja etsiä tietoa ennenkuin uskalsin tilata näytteitä itselle. Kiitos siis sinullekin näistä mineraalimeikkipostauksista, auttoi paljon valinnassa. :)

  Päädyin lopulta tilaamaan meikkipohjan testereitä kahdelta melko edulliselta merkkiltä, eli Lily Lololta ja Mineralissimalta. Lily Loloa olen testannut jo useamman kerran, mutta Mineralissimaa vasta kerran. Mielestäni Mineralissima on hienojakoisempaa kuin Lily Lolo. Olen käyttänyt vanhaa posliinilautasta alustana kun pyörittelen puuterin kabukiin, ja Mineralissima kertyi helpommin lautasen pieniin naarmuihin kuin Lily Lolo (ts. lautanen värjäytyi). Kasvoilla Mineralissima tuntui hienojakoisuutensa takia peittävämmältä kuin Lily Lolo. Minulla on suurehkot ihohuokoset nenässä ja rasvoittuva T-alue, joilla Lily Lolo ei kestänyt siistinä kovinkaan kauaa, Mineralissimaa pitää vielä testailla päiväkäytössä muutama päivä enemmän. Mutta Mineralissima vaikuttaa lupaavammalta.

  Jostain blogista luin kommenteista, että Lily Lolon laatu olisi huonontunut viime aikoina, josta tulikin mieleeni kysyä, että onko sinun mielestäsi Lily Lolon ja Mineralissiman koostumuksessa eroja? (riippuu tietysti milloin olet Lily Loloa tilannut, itse tilasin tuossa huhti-toukokuun vaihteessa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiuku! Mukavaa, että postausksistani on ollut hyötyä!

   Onhan noissa eroa, ihan niin kuin esim. Meow:n mineraalimeikkipuuteri on erilainen kuin nuo kaksi ja Everyday Mineralsin on erilainen kuin nuo kolme. Erot eivät ole suuren suuria mutta joskus se pienikin ero voi tuntua suurelta. Mineralissima on mielestäni Lily Loloon verrattuna jonkin verran peittävämpi...tai ainakin se peittää vähemmillä kerroksilla. Lily Lolo puolestaan on mielestäni luonnollisemman näköinen. Mineralissimalla voi saada aikaan vähän liiankin peittävän tuloksen ellei malta kerrostaa maltillisesti.

   Olen Lily Loloni ostanut jo yli vuosi sitten eikä minulla ole kokemusta sen nykyisistä tuoteista niin en osaa kommentoida tuota laadun muutosta mitenkään.

   Myös Meow Cosmetics on tutustumisen arvoinen, heillä on tosin pelottavan suuri valikoima sävyvaihtoehtoja ja meikkipuuterilaatujakin on kolmea erilaista. Itse käytän eniten Meow'n meikkipuutereita, pitäisi siitäkin tehdä joskus oma postauksensa.

   Mineralissima on minun mielestäni hyvä mineraalimeikkipuuteri enkä usko, että se olisi huono ostos jos vaan löytää itselleen sopivan sävyn.

   Ihohuokosten peittoavuksi kannattaa hankkia hienojakoinen primer-puuteri. Itse suosin Meow'n Equilibrium Balancing Powder'ia ja tällä hetkellä käytössä on myös Pure Luxin Silk Powder. Molemmat ovat todella hienon hienoa puuteria ja molempien tuotteiden pitäisi olla ihoa hoitavia. Mineralissimalla on myös primer eli niin sanottu pohjustuspuuteri mutta se ei ole tavallista mineraalipuuteria hoitavampaa.

   Myös viimeistelypuuterit voivat auttaa piilottamaan ihohuokosia koska nekin ovat yleensä paljon hienojakoisempaa puuteria kuin varsinaiset meikkipuuterit. Sekä pohjustajat että viimeistelypuuterit voivat lisäksi auttaa ihon rasvoittumisen kurissa pitämiseen tai ainakin pitkittää hiukan ihon rasvoittumista.

   Toivottavasti Tiuku löydät itsellesi sopivan mineraalimeikkipuuterin johon olet tyytyväinen! Mineralissima ei ole mielestäni ollenkaan huono valinta jos siihen päädyt. Aurinkoisia alkukesän päiviä! :o)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! :)

   Minulla on semmoista L'orealin marketissa myytävää silikonimömmöprimeria, pitänee kokeilla sitä näin aluksi laittaa alle. Meikkivoiteen alla en siitä oikein ole hyötyä huomannut, tosin käyttämäni meikkivoidekin oli aika surkeaa... Jostain syystä jätin tilaamatta tuon Mineralissiman primerin, en tiedä mikä ajatuskatko siinä kävi. Tilasin kuitenkin sekä Mineralissimalta että Lily Lololta viimeistelypuutereista näytteet, pitänee niitä testailla myös.

   Ehkä innostun vielä jossain vaiheessa tilaamaan esim. tuolta Meow'lta testereitä, näin aloittelijana vaan hämmensi juurikin se sävyjen valtava valikoima... Tutkailin tuossa Meow'n sivuja ja huomasin että siellä on joku chat-sivu, jossa voi pyytää apua sävyn valintaan lähettämällä itsestään aurinkoisessa säässä otetun kuvan. Jään siis odottelemaan postausta Meow'sta, jospa sitten tilauskynnys itsellä ylittyisi... ;)

   Mineraalimeikeissä on monta asiaa jotka houkuttivat kokeiluun, yksi tärkeä syy minulle oli se, että tuotteet säilyvät pitkään. En meikkaa päivittäin, joten meikkivoiteet ehtivät usein vanhentua ennenkuin tulevat käytetyksi.

   Poista
 5. Olipa kiva törmätä tähän blogiin! Olen itse juuri miettinyt noita Mineralissiman tuotteita, sillä Everyday Mineralsilta ei enää saa niin laajaa valikoimaa.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavia postauksia ja vinkkejä! Onneksi löysin blogisi :)

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.