tiistai 24. tammikuuta 2012

Tauer Perfumes

Olen saanut paljon iloa ja inspiraatiota Vasilisan tuoksublogista Nuuh beibe!, kannattaa käydä tutustumassa jos se ei vielä ole tuttu ja tuoksut kiinnostavat. Sieltä bongasin tiedon myös Andy Tauerin vuonna 2005 perustamasta sveitsiläisestä Tauer Perfumes "tuoksutalosta". Se on ns. 'niche perfumery' eli tuoksuja ei massatuoteta eikä niitä massamainosteta. Niitä ei myöskään myydä isoissa tavarataloissa eikä mahdollisimman suuri myynti ole päätavoite.


Tauer Perfumes on siis yksityinen ja itsenäinen tuoksufirma. Nenä Tauer tuoksujen takana on itseoppinut Andy Tauer joka ei ole koskaan opiskellut tuoksujen valmistamista mutta omaa kemistin taustan kylläkin. Tauer-tuoksut tehdään käsityönä ja myös pullot valmistetaan lähes käsityönä pienessä italialaisessa yrityksessä.

Tilasin Tauer Perfumesin nettisivuilta viiden tuoksun samplesetin. Setti maksaa postikuluineen noin 26€. Samplepullot ovat pieniä lasisia suihkepulloja jotka on pakattu metalliseen neliön muotoiseen rasiaan. Useimmissa pulloissa on tuoksua 1.5 ml, joissakin 0.75 ml. Mukana tulee muutama tyhjä pahvikortti joihin tuoksuja voi halutessaan testailla sekä jokaisesta tilatusta samplesta oma pieni korttinsa jossa kerrotaan tuoksun nuotit ja tuoksun INCI. Lisäksi tulee yksi muovipussukkaan pakattu pahvinen tuoksusample jossa käsinkirjoitettu lyhyt tervehdys ja toivotus nauttia tuoksuista.


Samplet voi valita itse 16 tuoksun valikoimasta joista jokaisesta on nettisivuilla selkeä kuvaus. Tuoksut ovat Eau de Parfum-laatuisia ja sampleja voi tilata myös yksittäin, jolloin ne maksavat 4.50€ tai 5.00€ kpl tuoksusta riippuen. Täysikokoiset 50 millilitran tuoksut maksavat noin 80-108€.
EDIT: Sen verran pitää tarkentaa, että Homages-sarjan pullot ovat 30 ml.

Omaan viiden tuoksun samplesettiini valitsin seuraavat tuoksut:
- PentaChords-sarjasta kukkainen White
- Homages-sarjasta ruusuinen Une Rose Vermeille
- Classics-sarjasta Tauer Perfumesin ensimmäinen tuoksujulkaisu, itämainen Le Maroc Pour Elle ja sitruksinen Orange Star
- Collectibles-sarjasta lehmuksenkukkainen Zeta

Ajattelin esitellä nämä tuoksut yksi kerrallaan tulevien päivien/viikkojen aikana, kuinka nyt sitten kerkiänkin niistä naputtelemaan..

Henkilökohtaisesti minulla on Tauer Perfumesista hyvin positiivinen kuva ja haluaisin jonain vähän rahakkaampana hetkenä ostaa ainakin yhden, mielellään vaikka kaksi tai kolmekin täysikokoista Tauer-tuoksua.

Andy Tauerin haastattelu vuoden 2010 Esxence tuoksumessuilta:

6 kommenttia:

 1. Täällä yksi tuoksufriikki ilmoittautuu!

  Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. On kyllä hyvä että tuoksuista saa myös pikkuisia sampleja, sillä nekin kestävät kuitenkin yllättävän pitkään. Vähän ajan käytöllä itse ainakin saan myös tarkemman kuvan siitä että onko se nyt mieleinen eikä tule sitä "alkuhuumaa" jota esim. Sokoksen tuoksupuolella voi tulla. :)

  Täytyykin laittaa muistiin tuo nettisivu!

  VastaaPoista
 2. Oo, odotan innolla! Minäkin tilasin tuollaisen setin Vasilisan ansiosta, valitsin L'Air du désert marocainin, Whiten, Auburnin, Une rose chypréen ja Lonestar Memoriesin. Ihastuin eniten noihin savuisiin L'Air dy désert marocainiin ja Lonestar Memoriesiin, jänniä.

  VastaaPoista
 3. Serrated, se on kyllä totta, että muutam käyttökerta avaa tuoksun ihan eri tavalla kuin jokin kertanuuhkaisu. Joskus voi käydä jopa niinkin, että ensivaikutelma on negatiivinen mutta sitten parin käyttökerran jälkeen huomaakin olevansa päätä pahkaa umpirakastunnut. ;-)

  hellin, minä en suoraan sanottuna uskaltanut ottaa Lonestar Memoriesia sen kuvauksen perusteella. Jotenkin se kuulosti niin erilaiselta kuin oma makuni ja muutenkin niin...no, pelottavalta. ;) Olisi mielenkiintoista lukea arviosi ja mielipiteesi noista tilaamistasi sampleista.

  VastaaPoista
 4. Gogol arvioi tuon Lonestar memoriesin http://gogolinnena.wordpress.com/2012/01/25/asfalttimies/
  Hauskaa, sillä avoni kuvaili tuoksua myös noilla ratapölkyillä. Ei kyllä tosiaan ihan joka mielentilan tuoksu, mutta on se silti hauska fiilistellä jotain erilaista välillä.
  Minusta tuo tuoksujen arviointi on jotenkin tosi hankalaa, ja suorituspaineet vaan kasvaa kun noita hyviä tuoksuarvioita ja -blogeja on jo jonkin verran. Mutta aina silloin tällöin inspiksen tullessa niitä yritän raapustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahhaa, olipas ihana arviointi! Enkä ollut tuohon Gogoliin törmännytkään, kiitos siis kovasti linkistä. Vaikuttaa hauskalta blogilta!

   Mutta joo, minä olen hyvin kaukana mistään tuoksuasiantuntijasta enkä todellakaan ole mikään mestarinenä tms. mutta minusta tuoksuja voi aivan hyvin arvostella ilman sen laajempaa tuntemusta alan sanastosta tai muustakaan tuoksuihin liittyvästä spessutietämyksestä.

   Tuoksut ovat subjektiivinen kokemus ja jokainen kokee ne omalla tavallaan. Jos jotakuta häiritsee se, että kaikenlaiseen yksityiskohtaiseen sälään perehtymätön noviisi arvostelee jotain tuoksua niin ei tarvitse lukea. IMHO. =)

   Poista
  2. Eikö olekin :D
   Ja tuonkin blogin kirjoittaja sanoi, ettei myöskään erota hyvin eri nuotteja, mutta silti kirjoittaa noin eläväisesti.
   Olen siis ehdottomasti samaa mieltä kanssasi, mutta siis itsekriittisyydelläni tarkoitin, etten halua postata sellaisia "no tämä on ihan mukiinmenevä ja nätti tuoksu" -tyyppisiä tekstejä, mistä kukaan ei saa mitään irti eikä minkäänlaista kuvaa itse tuoksusta. Ja joskus taas tuoksu on niin hyvä, ettei oma sanavarasto vaan riitä sitä kuvaamaan :). Muiden tekstien suhteen en ole läheskään noin kriittinen, vaan luen varsinkin suomeksi antaumuksella ihan mitä vaan tuoksuihin liittyvää :).

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.