perjantai 20. tammikuuta 2012

Nettishoppailusta; maksaminen ilman luottokorttia

Tämä saattaa olla ihan selvää pässinlihaa suurimmalle osalle mutta joukossa lienee kuitenkin muutama blondi sielunsisko jotka eivät tätä ole tienneet. Itse törmäsin tähän vähän niin kuin vahingossa.

Rakastan nettishoppailua. Minusta on ihanaa selailla eri firmojen nettisivuja, tehdä vertailua, tutkia rauhassa valikoimaa ja löytää uusia jännittäviä juttuja. Rakastan tiedonhakua silloin, kun se minua miellyttää ja minusta on ihanaa hakea tietoa erilaisista tuotteista, lukea arvosteluja ja tehdä ostopäätöksiä perusteellisen tutkimustyön päätteeksi. =)

Nettishoppailu on myös järkyttävän helppoa. Toisaalta tuotteita ei pääse hipeltämään ja testaamaan eikä niitä saa heti, mutta minusta on oikeastaan aika kutkuttavaa joutua odottelemaan, että Kusti polkee tuotteet meille kotiin.

Tietty joidenkin tuotteiden osalta käyn hipelöimässä niitä kaupassa ennen kuin teen ostopäätöksen mutta suurimmaksi osaksi ostelen siis tuotteita netistä. Sieltä mistä halvimmalla saan, vaikka se ei tuekaan kotimaan taloutta tai työllisyyttä pätkän vertaa. Paitsi Itellan työntekijöiden.

Minulla ei ole luottokorttia eikä PayPal-tiliä. Miten sitten pystyn shoppailemaan ulkomaisissa nettipuljuissa? Minulla on Visa Electron.

Kyllä vain; myös Visa Electronilla pystyy maksamaan ihan niin kuin luottokorteillakin!

Nettipankissa on kohta jossa voi valita, että haluaa käyttää korttia myös nettishoppailuun. Tai no, ei kai siellä ihan noin lue mutta jotain sinne päin. ;-) No, tarkistin asian ja minun pankkini nettipankin sivuilla on kohta Verkkokäyttö. Siitä kun klikkaa ja valitsee korttinsa niin aukeaa sivu, jossa on ruksattava laatikko josta voi ottaa käyttöön/poistaa käytöstä verkkomaksamisen. Sekä Visa-kortit että Visa Electron käyttävät samaa Verified by Visa-palvelua.

Jos maksuvaihtoehdot ovat luottokortti (VISA, Master Card ja mitä näitä nyt on) ja PayPal niin klikkaan kohtaa VISA ja täytän kortin tiedot ja suoritan maksun. Yksinkertaista ja nopeaa. Joskus maksu menee PayPalin kautta ja PayPal saattaa ottaa siitä reilu euron verran maksua.

Esimerkiksi Everyday Mineralsin sivuilla maksukohdassa on vetovalikko josta siis valitsen tuon Visa-vaihtoehdon. Sen jälkeen täytän pyydetyt kentät ja mahdollisesti vahvistan maksun pankkini nettitunnuksilla. Alla olevassa kuvassa kysytyt tiedothan siis löytyvät siitä kortista itsestään.Eikä siis tarvitse olla todellakaan luottokorttia, Visa Electron riittää kunhan se nettishoppailumahdollisuus on käyty ruksaamassa ja nettikauppa käyttää Verified by Visa-palveluja. Niin ja toki täytyy olla ne nettipankkitunnukset, muutenhan homma ei tietenkään toimi. Visa Electron kortti toimii nettishoppaillessa samoin kuin IRL eli rahat lähtevät tililtä heti.

Myös alaikäinen Visa Electron kortin haltjia voi saada verkkomaksuoikeudet mutta niitä täytyy erikseen hakea ja lomake vaatii edunvalvojien allekirjoitukset.

Että hauskaa nettishoppailua vaan kaikille! =)

Kuvat täältä, täältä ja  täältä.

1 kommentti:

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.