sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Uudet hiukset

Kävin kampaajalla ja leikkautin hiukset lyhyiksi. Minulla on aina ollut hiuksissa edes jonkin verran pituutta, vähintään sellainen pitkähkö polkka. Tämän vuoden puolella minuun iski joku ihme himotus lyhentää hiusten pituutta. Ne olivat toki huonossa kunnossa useamman peräkkäisen vaalennuksen jäljiltä, mikä toimi yhtenä tekijänä innostamassa lyhentämiseen, mutta muutenkin jostain syystä olen ollut nyt valmis hiuksia lyhentämään.

Joskus aikaisemmin lyhyet hiukset olivat minulle ehdoton ei. Parikymppisenä jouduin leikkauttamaan hiukseni ihan lyhyiksi epäonnistuneiden (koti)värjäysoperaatioiden takia ja sen jälkeen lyhyet hiukset saivat jäädä unholaan. En tiedä miksi lyhyet hiukset alkoivat nyt kiinnostaa ja mistä tuli rohkeus niiden toteuttamiseen. Pitkät hiukset ovat kuitenkin aina olleet minulle jollain tapaa ikään kuin perimmäinen naisellisuuden ilmentymä. Olen ihannoinut pitkiä hiuksia aina. Tosin teinivuosina oli kausi, kun pitkät hiukset tökkivät pahasti ja piti päästä eroon omista takapuolen päälle ulottuvista kutreista, yhtenä kimmokkeena varmasti äitini silloin ehdoton hiustenleikkuukielto.

Nyt ajattelin, että voisin alkaa taas kasvattaa hiuksia pidemmiksi, mutta sitä ennen voisin kokeilla lyhyttä mallia ihan vain nähdäkseni miltä se näyttää. Edellisestä kerrasta parinkymmenen vuoden takaa ei ole jostain syystä ikuistettuna valokuvia eikä muistikaan oikein anna selkeitä mielikuvia. Perustelin leikkuupäätöstä myös sillä, että hiukset ovat edelleen tuntuneet kovin kuivilta ja näyttäneet mielestäni elottomilta, vaikka varsinaista vaalennustakaan niille ei ole tehty enää toviin, vaaleita raitoja kylläkin. Mietin myös, että josko sitä sitten yrittäisi saada omaa maantienharmaata hiusväriä esille ja katsoa, että miltä se näyttää. Ihan vain mielenkiinnosta.

Ainakin toistaiseksi, hurjat pari päivää lyhythiuksisena olleena, olen ollut enimmäkseen ihan tyytyväinen päätökseeni. Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja ne kasvavat koko ajan, voin koska tahansa päättää haluavani alkaa kasvattaa niitä pidemmiksi. Tietty kasvattaminen on aina tavallaan vähän tuskaisaa kun haluaisi ne pidemmät hiukset heti (tai ainakin minä tuppaan olemaan melko kärsimätön), mutta eihän sitä tiedä jos vaikka tykästyn näihin lyhyisiin niin, että päätänkin ylläpitää niitä toistaiseksi. ;-)22 kommenttia:

 1. Tuo leikkaus sopii kyllä sulle erittäin hyvin, tosi kevyt ja freesi lookki, jollain tapaa hirmuisen kesäinen ja mikäs sen parempaa kun saada hiukan kesää tähän syksyyn (joka ei nyt vielä hirmuisen syksyinen ole ollut) :) On kyllä rohkea päätös leikkauttaa hiukset noin lyhyiksi, itse en ainakaan tällä hetkellä uskaltaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No juuri mietin tässä eilen tai toissapäivänä, että mitenkähän sitten kun tulee kylmät ilmat; että kun aina on ollut omasta takaa aikamoinen karvareuhka päässä ja nyt ei ole. :-D Että siinä mielessä varsinkin kesäinen. ;-)

   En varmaan vielä viime vuoden puolella olisi uskonut, että voisin leikkauttaa hiukseni näin lyhyiksi. Mikä lie kokeilunhalu iski.

   Poista
 2. Vau, hienot! Kyllä lyhyet hiukset tekee pirteämmän ilmeen ja meininkiä muutenkin olemukseen :) (Enkä ole yhtään puolueellinen...öhöm.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainakin toistaiseksi tuntuu, että toivat meininkiä ja pirteyttä. On jotenkin ihan hassua nähdä itsensä peilistä ja samaan aikaan tosi jännää jotenkin ja kaupassakin sitä katse on kummasti hakeutunut ihan eri tavalla peiliin jos siellä semmoinen on tielle osunut. ;-)

   Tosin musta on aina tuntunut kampaajakäynnin jälkeen tosi kivalta ja "uudelta", vaikka olisi ihan vaan latvoja lyhennetty. Toki nyt on ollut vähän semmoinen ekstraboost vielä sen normiboostin lisäksi. :-D

   Poista
 3. Todella kaunis leikkaus, joka sopii sinulle älyttömän hyvin. Nuorentaakin :)

  VastaaPoista
 4. Sopii sinulle todella hyvin. Itse en voi kovin lyhyeksi vetää kun pään muoto muistuttaa lähinnä Masi Pallopäätä. Sitten kun kaksoisleuka katoaa, niin voin harkita lyhyempää takkukasaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli kaksoisleukaa vielä jokunen kuukausi sitten sen verran, että ei olisi kyllä voinut kuvitellakaan näin lyhyttä! Enää ei ole niinkään kaksoileukaa, mutta minulla on aina ollut leukalinja vähän sellainen luisu, ei edes nuorena mikään erityisen erottuva. Lyhyt kaula ja silleen. ;-) Mutta nyt vaan päätin, että en anna sen häiritä! Helpotti tosin varmasti päätöstä se kaksoileuan katoaminen.

   Poista
 5. Sopii sulle tosi hyvin nuo hiukset!

  VastaaPoista
 6. Voi miten kivat hiukset. Olet kaunis ja pirteä. Ikävuosia putosi pois ainakin 10 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Sisko sanoi samaa, että 10 vuotta lähti vuosista pois. ;-) Tiedä häntä, mutta kyllä sitä välillä tuntuu kun kotona katsoo peiliin ilman meikkiä, että mikäs pojankoltiainen sieltä tuijottaa takaisin. :-D Hauskinta tässä on se, että näytän ihan lapsiltani, samanlaiset tai hyvin samantapaiset hiukset kaikilla. ;-)

   Tokihan silmäkulmien harakanvarpaat korostuvat hymyillessä, että kovin läheltä katsottaessa se -10v ei ihan toteudu.... :-)

   Poista
 7. Hiukset ON uusiutuva luonnonvara. Onnittelut rohkeasta päätöksesta ja onnistuneesta tuloksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eiko! Niinhän se vaan on, että vaikka välillä tuntuukin siltä, että kasvavat mokomat kauhean hitaasti niin kasvavat kuitenkin eli jos lyhyet ei miellytä pidemmän päälle niin pidentymistä ei voi estää. Tosin luulenpa, että jos tätä lyhyttä nyt kuitenkin haluan jonkin aikaa ylläpitää niin saattaa olla, että huomaan hiusten kasvavan yllättävänkin rivakkaan tahtiin. ;-)

   Poista
 8. Todella upee lookki! :) Tykkäilen hurjasti! Mulla on ollut aika lyhyt polkka, mutta ihan näin lyhyeksi tuskin uskaltaisin vaikka luulen että saattaisi pixie-cut sopia mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! Veikkaanpa, että näyttäisit todella söpöltä ja keijumaiselta lyhyillä hiuksilla! Mutta mitä sitä suotta pohtimaan jos se ei tunnu omalta tai muuten vaan hyvältä. Kyllä minäkin todennäköisesti taas jossain vaiheessa hinkuan pidempien kutrien perään. ;-)

   Poista
 9. Huhhuh, jopas oli nuorennusleikkaus. :D Toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin aika yllättynyt miten hyvin tämä lyhyt todellakin toimii, mutta kivempi tietysti niin päin. ;-)

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.